1-August-2021
Vores byggeprojekter

ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme
.
Tyrkiet

Tyrkiet ligger på to kontinenter og Istanbul er den eneste by i verden som ligger på to kontinenter, nemlig Europa og Asien. Tyrkiet er en demokratisk repuplik og hovedstaden er Ankara. Areal er ca.780.500 km2, d.v.s. ca.18 gange Danmark. Indbyggertallet er ca.65 millioner, det offentlige sprog er tyrkisk og valutaen er lira.
Tyrkiet er det mest europæiske land i mellemøsten eller det mest mellemøstlige land i Europa. Det byder på dejlige badestrande, flotte bjergegne, varme somre og i nogle egne kolde vintre. Tyrkiet er modsætningernes land m.h.t. dets befolkning, ressourcer, økonomi og ikke mindst fortidens osmanniske rige og nutidens moderne Tyrkiet.
Det er her Europa og Asien mødes. 3 procent af landet ligger i Europa (Trakien) og 97 procent ligger i Asien (Anatolien) den europæiske og asiatiske del er adskilt ved Bosporusstrædet, Marmarahavet og Dardanellerne. I Istanbul som er den største by med ca.15 millioner indbyggere er der to broer over Bosporrus som forbinder Europa og Asien.
Ankara som er hovedstaden har ca.6,5 millioner indbyggere og er den andenstørste by. Izmir er den tredjestørste by med godt 4 millioner indbyggere. Kystlinien er i alt ca.8300 km.lang. Landet er delt i 80 provinser. Den største sø er Vangölü.
Det højeste punkt er Araratbjerget som er 5165 m. høj og er kendt fra de helligebøger. Det var her Noahs ark stødte på grund. Tyrkiet har vekslende klima. P.g.a. højdeforskelle mellem sletterne ved kysten på den ene side og de ofte stejlt stigende bjergskråninger på den anden side er der store klimatiske forskelle i Tyrkiet. Fugtigmildt middelhavsklima mod vest og syd, til det barske og tørre fastlandsklima mod øst og nordøst. Sortehavsområdet er også betydelig køligere end middelhavsområdet.
Over halvdelen af tyrkiets befolkning er under 20 år. I Danmark er det kun en fjerdel af befolkningen der er under 20 år.


Fodbold er meget populær i Tyrkiet. De største klubber er istanbulklubberne Galatasaray, Besiktas og Fenerbahce. Tyrkiet vandt bronze ved VM 2002 i Korea/Japan. Galatasaray vandt U.E.F.A. Cupen i Parken i København 17 Maj 2000 hvor de vandt over Arsenal. 25 August samme år vandt de også Supercupen ved at vinde over Real Madrid i Monaco.


Det tyrkiske køkken er blandt de største i verden og restaurant priserne er betydelig billigere end i Danmark. Backgammon er national spil, oliebrydning er nationalsport, raki er nationaldrink.
Kort sagt et meget spændende land med en masse kontraster.


ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme