1-August-2021
Vores byggeprojekter

ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme
.
Pamukkale

  

Ligger ved byen Denizli(ca. 200.000 indb.) mellem den frugtbare Menderes-dal og den anatoliske højslette. Pamukkale (400 m. o.h.) ligger 17 km. nord for Denizli og betyder "Vatslottet" og henviser til de alabasthvide aflejringer, der dækker et 100 m. højt terrasselandskab. Her er det 60 grader varme kalk- og kulsyreholdige vand strømmet ned som blide kaskader gennem årtusinder. De "forstenede vandfald" er opstået ved vandets aflejringer. Ved afkøling har kulsyren adskilt sig, hvorefter kalken har dannet stadig tykkere lag.

Dette naturfænomen er det eneste eksempel af slagsen i hele verden. I 1993 har det tyrkiske miljøministerium grebet hårdt ind for forurening fra bl.a. solbeskyttelsesmidler, kosmetik m.m. som kommer fra de ca.20.000 turister der kommer pr. dag. Man har anlagt en omkørselsvej for busser og vejen forbi kalkterrasserne er lukket. Fodtøj er blevet forbudt på terrasserne. Man ønsker at nedlægge hotellerne oppe på plateauet så rent vand igen kan strømme ned over de truede terrasser og forny kalken. Dette sted skal ses og kan absolut ikke beskrives.

Hierapolis er en antik by oppe på plateauet, og blev grundlagt af kong Eumenes 2. af Pergamon i 2. århundrede f.Kr. og blev overtaget af romerne. Byen havde sin storhedstid i 2. og 3. årh., først og fremmest som pensionistby for gigtplagede romerske senatorer og senere for byzantiske adelige. Der er bl.a. et romersk teater, Apollon tempel, Plutonium, Nekropol m.m.

6 km. nordvest for Hierapolis ved landsbyen "Karahayit" er der et udspring af meget varme kilder (60-70 grader). Det stærkt jernholdige vand har her farvet den lave terrasse i okker og rødbrune farver.

Øst for Denizli følges vej nr.320 og banelinjen over den vestlige del af den anatolske højslette langs Acigöl-søen. Der udvindes natriumsulfat og søen tørrer næsten ud om sommeren.

I "Muratköy" ved landsbyen Bozan er der oprettet et andelsforetagende for tæppeproduktion i 38 landsbyer. I et arbejdscenter kan man se forarbejdning af uld, farvning med naturfarver og produktion af knyttede og vævede tæpper, som også kan købes på stedet.

Gennem Dinar, et vejknudepunkt i et af de statskontrollerede områder med dyrkning af opiumsvalmuer, går vejen via handelsbyen Burdur. Man passerer Tyrkiets fjerdestørste sø "Burdur gölü" (200 km2), der har naturreservat med sjældne fuglearter, og fortsætter ad den gamle karavanrute sydpå forbi flere seldsjukkiske karavanseraier. "Celtikci-passet" (1225 m.) er den vestligste af Taurus-bjergenes fire pasovergange og blev benyttet af Alexander d. Store. Efter det lavere pas "cubuk bogazi" (875 m.) åbner den fantastiske udsigt sig over Antalya-bugten i Middelhavet. Fra Denizli ca. 282 km.


ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme