1-August-2021
Vores byggeprojekter

ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme
.
Kappadokien

  

Det oprindelige Kappadokien, landet mellem floderne Eufrat og Kizilirmak og Taurus-bjergene, som var beboet af hittitterne, blev erobret af perserne, senere en romersk provins, kristnet af Paulus og var en del af det østromerske rige med kirkefædrene Basilius og Gregor. Fra 7. til 10. årh. blev Kappadokien gang på gang angrebet af araberne, og beboerne søgte tilflugt i underjordiske byer.

Når man idag taler om Kappadokien som rejsemål, drejer det sig stort set om området mellem "Ürgüp", "Avanos" og "Nevsehir". Det bizarre "månelandskab" med huleboliger, grottekirker, underjordiske byer og fantastiske tufstensformationer er en overvældende oplevelse.

De nu udslukte vulkaner "Erciyes Dagi" og "Hasan Dagi" har i voldsomme udbrud for mange millioner år siden dækket højsletten med et lag af lava, støv og aske, som siden er presset sammen til tufsten. Erosioner af flodløb, vind og vejr har skabt de besynderlige formationer: Slugter og tårne formet som kegler, pyramider eller slanke tårne med "stenhatte" på, med et spektrum af pastelagtige farver i gule, rosa og gråviolette nuancer.

Beboerne opdagede tidligt at området ikke var frugtbart men at den bløde tufsten kunne bearbejdes , og gennem tiderne er der skabt boliger, kirker, underjordiske skjulesteder, stalde og lagerrum, der er ideelle til opbevaring af frugt. Byen "Ürgüp" (15.000 indb.) er blevet udgangspunkt for besøg i Kappadokien.

"Göreme-dalen" ligger 7 km. NV for Ürgüp og 1 km. fra landsbyen "Göreme". Her findes "Göreme Open-Air Museum" der er på UNESCO´s World Heritage-liste. Inden for det afspærrede område er der anlagt stier og trapper til de små hulekirker i bjergsiden, hvoraf den ældste er fra 4. årh.. I landsbyen syd for Göreme ligger en høj tufstensformation "Ortahisar" (Slottet i midten), gennemhullet som en schweizerost af gamle huleboliger. Fra toppen er der en fantastisk udsigt.

"Avanos" (13 km NV) ligger ved Kizilirmak-floden, hvis røde ler er blevet brugt af byens pottemagere gennem århundreder. Avanos er et keramikcentrum, så et besøg i et pottemagerværksted er et besøg værd.

"Zelve-dalen" mellem "Avanos" og "Ürgüp" er også et område med mange små kirker og huler i klippevæggene.

"Üchisar" er en borgruin som ligger i en høj tufklippe hvor man kan få et overblik over området.

"Nevsehir" (65.000 indb.) er områdets handelsby. 20 km. syd for byen ligger to af de kendteste "Yeralti Sehri" (Underjordiske byer) der var tilflugtssted i urolige tider. De er muligvis anlagt af hittitterne, men blev i 6. og 7. årh. e.Kr. brugt af de kristne under gentagne arabiske angreb. "Kaymakli" og "Derinkuyu" ligger med 7 km´s afstand, men har muligvis en underjordisk forbindelse. De har begge et system af trapper og gange otte etager ned, i en dybde af 120 m. Der var boliger, forrådskamre, vanddepoter, vinkældre, køkkener med udluftning, luftskakter, kirker og kloster. Alt beregnet på et længere ophold under jorden. Gangene kunne afspærres for indtrængende fjender ved at rulle store møllesten for. Hver af de underjordiske byer kunne rumme 15-20.000 mennesker.

"Özkonak" er den største af de underjordiske byer, ligger ca. 20 km. N for Avanos og menes at kunne rumme op til 60,000 indbyggere.

"Ihlara-slugten" (ca.45 km SØ): Ved landsbyen "Ihlara" fører der en trappe (300 trin) ned til dalbunden, hvor Melendiz-floden strømmer gennem et idyllisk landskab mellem stegle klippevægge af tufsten. Der er omkring 50 små kirker, klostre og eremithuler i hele dalen, som man på én dag kan vandre igennem fra "Ihlara" til "Belisirma" og "Selim".


ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme