1-August-2021
Vores byggeprojekter

ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme
.
Fethiye

  

Byen er bygget over det antikke "Telmessos", og har ca. 40.000 indbyggere. Havnepromenaden er én lang række fortovscaféer, og ved molen ligger udflugtsbådene parat. Bevaret er en stor lykisk sarkofag midt i gaden på vej til klippegravene. En trappe fører op til den største grav med tempelfacade "Amintas-graven" (4. årh. f. Kr.).

12 km syd for Fethiye ligger en af Tyrkiets skønneste badestrande, forbundet med en lagune: "Ölü Deniz". Den sydlige badebugt er offentlig tilgængelig, mens der skal betales éntre til den nordlige del, der er udstyret med omklædningskabiner, bruser, parasoller og liggestole samt restaurant. Området er fredet, men tilstrømningen er om sommeren enorm. European Diving Centre,restauranter o.s.v.

Egnen sydøst for Fethiye omkring floden "Ecser" er gammelt lykisk område med minder om dette frihedselskende folk, der eksisterede fra ca. 1400 f.Kr. til indlemmelsen i Romerriget 43 e.Kr. Sproget kendes fra forskellige indskrifter, der blev tydet bl.a. af den danske sprogforsker Vilh. Thomsen som indo-europæisk. Fra Fethiye arrangeres ture til de lykiske ruinbyer, som man også kan besøge på egen hånd med lejebil eller taxi. Af ruinbyerne kan nævnes: "Tlos" (32 km Ø.) som var en af de stærke byer i Det Lykiske Forbund. På en borgklippe højt over floddalen ligger ruiner af den lykiske fæstning med senere tyrkiske tilbygninger. På den nordlige klippeside findes lykiske klippegrave, bl.a. den såkaldte Bellerofonte-grav over helten, der på sin bevingede hest Pegasus dræbte uhyret Kimæren. Neden for borgklippen ruiner af romerske termer, boliger, og et teater.

"Xanthos" (70 km.) ved landsbyen Kinik var den største af de lykiske byer, grundlagt i 7. årh. f.Kr. Efter flere krigsødelæggelser fik Xanthos med sin havneby Patara en opblomstring i den romerske kejsertid, men gik i byzantisk tid til grunde efter gentagne arabiske angreb fra havet. I midten af 19. årh. "organiserede" engelske arkæologer værdifulde fund fra Xanthos til British Museum. En rundgang fra sydporten tæt ved landevejen fører forbi resterne af Nereide-monumentet (4. årh. f.Kr.). På modsatte side ligger det velbevarede teater neden for to gravmonumenter, hvoraf "Harpye-graven" er 7,5 m. høj. Frisen er en kopi. Originalen findes i London. "Letoon" (4 km. SV for Xanthos) har tempelruiner fra en helligdom for Leto, Artemis og Apollon. I Apollontemplet kan man under et lavt dække se en mosaik med symbolerne sol og lyre for Apollon og bue og pil for Artemis. Fundamenterne til nymfaion og stoa er for det meste dækket af vand. Helligdommen var et kulturcenter med musik, teater og sportsbegivenheder. Der er et hellenistisk teater på bjergsiden.

"Patara" (8 km S for Xanthos) var den vigtigste lykiske havneby, hvor den senere biskop Nikolaus af Myra (Santa Claus) blev født. Han regnes for at være julemanden selv. Senere sandede havnen til, og ruinerne af byen, der både havde er orakel og et Athenetempel, ligger nu lidt inde i landet. Fra vejen ser man Nordportalen (100 e.Kr.) med tre buer. Desuden rester af teater, cisterne og akvædukt. Den 11 km. lange strand med fint sand og klitlandskab er fredet og er absolut et besøg værd.


ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme