1-August-2021
Vores byggeprojekter

ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme
.
Bodrum

  

Antikkens Halikarnassos er blevet til Tyrkiets St. Tropez med 25.000 indbyggere, et af de feriesteder, den tyrkiske turisme satser stort på. Her forenes et ideelt klima med badestrande, sejlsport, surfing og dykning. Spændende opland med den græske ø Kos kun 15 sømil borte. Den charmerende by har både shopping, især gaden "Kale caddesi" mellem borgen og centrum, og aftenlivet med barer og diskoteker langs havnepromenaden.

Halikarnassos var i 7.-6. århundrede f.Kr. en vigtig lydisk handelsby, der senere blev erobret af perserne. Kendt er den for det "mausoleum" (gravmælet), der blev rejst over den persiske statholder Mausolos (377-353 f.Kr.) af hans søster og enke Artemisia. Det blev betragtet som et af "verdens syv underværker", og man ved gennem Plinius d. Ældres beskrivelse, at det var 46 m. højt og dækkede et område på 80*60 m. Senere brugte korsridderne fra Rhodos nogle af stenene til at opføre St. Peter-borgen. Engelske arkæologer begyndte udgravningen i 1850´erne og førte de fleste fund til British Museum. 1966-77 har danske arkæologer under ledelse af professor Kr. Jeppesen fra Århus Universitet foretaget udgravninger og med orienteringstavler anskueliggjort mausoleets opbygning. Udgravningsområdet ligger midt i Bodrum, i Turgutreis cad., en parallelgade til havnen.

Korsridderborgen Skt. Peter ligger på en klippehalvø, fuldført i slutningen af 15. århundrede under stormesteren Pierre d´Aubusson. Da sultan Süleyman 1. i 1523 fordrev johanniterne fra Rhodos og Bodrum, ødelagde han ikke borgen, der er bevaret som et eksempel på sen-middelalderlig arkitektur. Smukt haveanlæg inden for murene. Amerikanske og tyrkiske arkæologer har i borgkapellet indrettet et Museum for undervandsarkæologi (Sualti Arkeoloji Müzesi)efter fundet af det hidtil ældste skib, Ulu Burun-vraget (14. årh. f.Kr.), der blev opdaget ud for Kas kun 63 m. fra land. Man ser alle amfora-typer, der er fundet på havbunden, og i et mørkt rum med belyste montrer er udstillet glas fra 15. årh. f.Kr.(mykenske glasperler) til 11 årh. e.Kr. En model viser undervandsarkæologernes arbejde.

I skibshallen, der kræver ekstra éntre, er udstillet et vrag fra 11. årh. f.Kr., der var lastet med glas og glasskår (genbrug?). Der er desuden andre udstillinger i borgens tårne.

Bodrum har bådeværfter, der bygger træbådstypen "gulette", som udlejes til de såkaldte "Mavi Yolculuk"(Blå Sejlture) i Gökova-bugten og langs kysten. Der er en marina med plads til 700 både og udlejning af sejlskibe med eller uden mandskab.

Halvøen vest for Bodrum er blevet inddraget i turismen. Vejnettet er udbygget, og landsbyer, fiskerhavne og badestrande kan nås med dolmus fra Bodrum. Yalikavak er en hyggelig lille havneby med fiskerestaurenter, badestrand og et dykkercenter. Længere sydpå ligger Turgutreis med mange hoteller.

Mellem Bodrum og Marmaris ligger områdets forvaltningsby Mugla, der har bevaret mange gamle huse og en lang basargade. Velbevarede gamle huse finder man også i den lille by Ula syd for Mugla, inden Ciceklibeli-pashøjden(775 m.) åbner for en fantastisk udsigt over Gökova-golfen.


ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme