1-August-2021
Vores byggeprojekter

ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme
.
Antalya

  

Byen har ca. 1.000.000 indbyggere og har udviklet sig fra at være en mindre havne- og fiskerby til et af Tyrkiets største turistcentre p.g.a. den fantastiske beliggenhed. Den gamle bydel ligger over en lille naturhavn. Bugtens lange sandstrand har de sneklædte Taurus-bjerge i baggrunden. Byens gamle navn var Attaleia og blev grundlagt i 2. årh. f.Kr. af Attalos 2. af Pergamon. Byen blev i 133 f.Kr. overdraget til Rom sammen med Pergamon. I 7.-8. årh. var byen konstant udsat for piratangreb og var en omladningshavn for korsriddere. Byen blev erobret af seldsjuk-tyrkerne i år 1200 og fungerede som vinterresidens for sultanerne i Konya. Osmanner-tyrkerne overtog herredømmet i år 1400 og gjorde Antalya til deres flådebase.

YIVLI MINARE(den rillede minaret): Blev opført i 1219 af seldsjuk sultanen Alaeddin Keykubat og er byens vartegn.

HADRIAN-PORTEN: Ligger ved bymuren i palmealléen Atatürk cad., blev opført i anledning af den romerske kejsers besøg i 130 e.Kr. Marmorporten med de 3 buer fører ind til den ældste bydel Kaleici og den gamle havn(fungerer nu som lystbådshavn) som er meget charmerende.

DÜDEN VANDFALDET: Ligger 14 km. nordøst for centrum og er en grøn oase der er værd at se. Düden floden falder i havet ud over en klint ved badestranden Lara.

  

SAKLIKENT: Er en bjerglandsby som ligger 50 km. vest for Antalya og i 1900 m´s højde hvor der er gode muligheder for at stå på ski om vinteren.

ALANYA: Navnet stammer fra den seldsjukkiske sultan Alaaddin Keykubat, som byggede byen op sådan som vi kender den idag, i 1224. Indbyggertallet varierer meget fra sommer til vinter. Den officielle indbyggertal er dog ca. 100.000 hvoraf ca. 15.000 er europæere. På afstand ser man byens vartegn, den 250 m. høje borgklippe, med citadellet omgivet af en 8 km. lang borg mur. Klippehalvøen med den gamle bydel danner skel mellem Pamfylien mod vest og Kilikien mod øst. Sin store tid havde Alanya i 12.-13. årh. som vinterresidens for de seldsjukkiske sultaner i Konya, der her havde skibsværft og flådehavn. Den travle handelsby med en befolkning af grækere, jøder og saracenere blev i 1471 erobret af osmanner tyrkerne. Det siges at Kleopatra og Antonius tilbragte deres hvedebrødsdage i Alanya og således var stedets første turister. Nu har de gode badestrande og det gode klima fået den moderne turisme til at blomstre. Det er stejlt og varmt at gå op til citadellet, men man kan tage en taxi eller dolmus til hovedporten og gå gennem de gamle gader med hus ruiner fra seldsjukkisk og osmannisk tid. Fra øverste bastion "Ic kale" er der en storslået udsigt over havet, byen og Taurus bjergene. Nede ved havnen ligger Kizil Kule (Det Røde Tårn) opført i 1225 som en del af forsvarsanlægget. Det ottekantede tårn fungerede som cisterne for at sikre byens vandforsyning under en belejring. Det seldsjukkiske skibsværft fra 1227, hvor sultanen lod sine krigsskibe bygge, er anlagt i store hvælvinger under klippen og bruges endnu af Alanyas fiskere. Fra havnen kan man med båd komme rundt om borgklippen og se de forskellige hav grotter. "Drypstenshulen" (Damlatas) er tilgængelig fra byen. Den har en konstant temperatur på 23 grader C. og svagt radioaktiv luft, der er gavnlig for astmapatienter. Ligger tæt ved Kleopatra beach som er en meget flot strand som efter myten var Kleopatras yndlingssted. 19 km. V for Alanya ligger Incekum(fin sand) beach med alle muligheder for vandsport. Alanya er en meget moderne by med alle muligheder og kaldes for middelhavets perle i Tyrkiet.

KEMER: Ligger 42 km SV fra Antalya. Tidligere fiskerlandsby,nu turistcentrum. Ligger ved en lang badestrand med krystalklart vand og omkranset af pinjeskove.

FASELIS: Gammel lykisk havneby på handelsruten fra Grækenland til Syrien og Egypten. Beliggende i et idyllisk landskab på en landtange.

OLYMPOS: (36 km. S for Faselis) 700 km2 stor nationalpark med antikke ruiner og flot strand med dejlige badebugte. 300 m. o.h. har der siden oldtiden brændt en "evig flamme" (udsivende metangas),der stadig er et imponerende syn om natten. Flammen er baggrund for myten om det ildsprudende uhyre "Kimæren" der blev dræbt af den lykiske helt Bellerofonte.

FINIKE: (113 km fra Antalya) er en lille havneby der bliver besøgt af udflugtsbåde som udgangspunkt for lykiske ruinområder(Limyra,Arykanda m.m.)

KALE(det antikke Myra): Byen har et velbevaret græsk-romersk teater. Bag teatret er der interressante klippegrave med bemalet reliefudsmykninger. Vest for Kale ligger St. Nikolaus-kirken.Den hellige Nikolaus(Santa Claus) blev gravsat i kirken 3.årh.e.Kr. og menes at være julemanden selv. Andre idylliske steder på denne del af kysten er KAS(188 km fra Antalya) og KALKAN(27 km V for Kas).

TERMESSOS:(33 km NV) Nationalpark der ligger som en ørnerede i en vild og dramatisk bjergegn 1000 m. o.h. ved bjerget Solymos(Güllük dagi). Byen havde sin storhedstid i 3. årh. f.Kr., og selv Alexander d.Store undgik en konfrontation.

  

KARAIN HULERNE: (27 km.NØ).Hulesystem der ligger på bjergsiden af Sam dagi. Tyrkiske arkæologer har siden 1946 udforsket hulerne og har gjort fund fra alle epoker siden palæolitikum (200.000 f.Kr.), bl.a. knogler og tænder af et Neanderthal-menneske, stenværktøj m.m.

PERGE:(18 km Ø) blev grundlagt af grækerne omkring 1000 f. Kr. efter den Trojanske krig.Byen nævnes første gang under Alexander den Store og blev senere en del af den romerske provins Kilikien.

ASPENDOS:(48 km Ø)blev grundlagt på ca. samme tid som Perge. Alexander den Store og senere romerne skabte baggrunden for vækst og velstand til havnebyen, der blev et centrum for handel i Pamfylien.

SELGE: Et nationalpark også kaldet Köprülü kanyon hvor floden Köprü har dannet en 14 km. lang slugt mellem 100 m. dybe klippevægge. Et nyt og spændende mål for river-rafting.

SIDE: Ligger midtvejs mellem Antalya og Alanya på en lille halvø med lange sandstrande til begge sider. Byen blev grundlagt omkring 6. årh. f.Kr. og var sørøverrede og slavemarked, indtil romerne greb ind og skabte orden. De fleste ruiner stammer fra romersk og byzantisk tid.

MANAVGAT VANDFALDET: Ved byen Manavgat danner floden et vandfald. Det er et idyllisk sted med restauranter under skyggende træer.

BELEK: 35 km øst for Antalya ligger dette turist centrum der er kendt for sine store hoteller, dejlige strande og ikke mindst de flotte golf baner. Så spiller man golf er dette sted absolut et besøg værd.

  


ejendom tyrkiet, tyrkiet ejendomme, ejendomme tyrkiet, ejendomme i tyrkiet, boliger, bolig, antalya, lejlighed til salg, villa til salg, ejendomme til salg i tyrkiet, tyrkiet ejendomme