1-August-2021
Vores byggeprojekter

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure

Købsprocedure
tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet boliger tyrkiet antalya villa lejlighed ejendom til salg tyrkiet grund erhverv boliger udlejning ejendomme i tyrkiet
tyrkiet ejendomme ejendom tyrkiet boliger tyrkiet antalya villa lejlighed ejendom til salg tyrkiet grund erhverv boliger udlejning ejendomme i tyrkiet

.
Købsprocedure og omkostninger


         Behandlingstiden med at få lavet skødet og få den tinglyst kan variere da det afhænger af de forskellige kontorer og sagsbehandlere men man skal være tålmodig. Normalt tager det dog 4-6 måneder. Dog er der i øjeblikket længere ventetid på grund af mange sager der skal behandles efter at der har været stoppet for skødeudskrivning i andet halvår af 2005 til udlændinge.

Den tyrkiske grundlovsdomstol vedtog i april 2005 at daværende skødelov var i strid med den tyrkiske grundlov. Regeringen fik en frist på 3 måneder til at udarbejde og vedtage en ny skødelov. I de tre måneder skulle den gamle skødelov være gældende. Regeringen nåede dog ikke at udarbejde og vedtage en ny skødelov indenfor de tre måneder. Derefter gik parlamentet på sommerferie. Det må betegnes som meget uheldigt. Parlamentet var da tilbage fra sommerferie i starten af oktober 2005 men den nye skødelov blev først vedtaget 27 december 2005 og det er nu igen muligt at få skøde på sin ejendom som udlænding i Tyrkiet.

Man skal være opmærksom på at der er områder i Tyrkiet hvor udlændinge ikke må købe ejendom. Man må for eksempel ikke købe i nærheden af militære og sikkerhedsområder samt i landområder.

Købs omkostningerne varierer alt afhængig af hvilken område man køber samt købsprisen men gennemsnitlig ligger det på ca. 5.000-10.000 kr. Dette er inklusive notaromkostninger, skøde, tinglysning m.m. Derudover betales der 3% til ejendomsmæglersalær som køber.

Forsikringspræmien af ejendommen kommer an på hvad slags forsikring man vil tegne. Der er nogle lovpligtige forsikringer som man skal tegne og der er nogle forsikringer som man selv bestemmer om man vil tegne. Samtidig er størrelsen på boligen, hvor mange måneder den er ubeboet, den offentlige ejendomsværdi, hvor meget værdien er på ens indbo m.m. med til at fastsætte prisen på forsikringen. Gennemsnitlig skal man dog regne med et par tusinde kroner for fuld forsikring pr. år.

Disse ting ordner man efter købet af ejendommen og Danemlak Boliger A.S. hjælper Dem selvfølgelig også med dette.

Når man har fundet ejendommen som man vil købe bliver købsaftalen underskrevet. Vi skal først på skattekontoret og få lavet et skattekort. Bagefter skal vi i banken for at have åbnet en bankkonto. Der skal tages nogle pasfotos. Derefter skal vi op på fremmedpolitiet for at få lavet en 1 årig opholdstilladelse og til sidst skal vi til notaren.
Man skal regne med 4 arbejdsdage med at ordne disse ovennævnte formaliteter. Vi påtager os alt papirarbejde som måtte følge med og følger sagen indtil ejerskiftet er fundet sted.
Skattemæssige forhold minder om det samme som her i Danmark. Der er ejendomsskat som man betaler til de tyrkiske skattemyndigheder men det drejer sig om et minimalt beløb. Derudover betales der til kommunen for renovation m.m. men stadig et beløb som er til at overkomme. De danske skattemæssige forhold kan man få oplyst ved at henvende sig til de danske skattemyndigheder. Omkostningerne for at eje en ejendom i Tyrkiet vil på årsbasis være på ca. 5000 kr. alt incl. Det kan dog variere afhængig af kommune, tilstand af ejendommen m.m.

Opholdstilladelse i forbindelse med udlevering af Skøde!

For at få udleveret Tapu, på din bolig, kræves der efter de nye regler, at du søger en min. 7 mdrs. opholdstilladelse fra Tyrkiet. Det er en ren formsag, men skal til før skødet kan færdigekspederes. Vi anbefaler dog at man laver en 1 årig opholdstilladelse for at være på den sikre side.

Hvad koster en opholdstilladelse?
En opholdstilladelse på ½ år koster ca. 550 YTL./pr mand og ca. 750 YTL/pr mand for et år. Står der 2 navne på skødet skal man således gange beløbet med 2. Hvis man er ægtefæller, kan man vælge at spare lidt omkostninger ved at lade blot den ene ægtefælle stå på skødet. Dog skal man være opmærksom på at hvis man allerede har startet købsproceduren med 2 navne anbefales det at man fortsætter med 2 navne. Ellers skal man starte helt forfra.

Hvor udstedes den?
På politistationen i Tyrkiet.

Skal jeg selv være til stede?
Ja!

Hvad kræves af mig på politistationen?
2 kopier af passets forside, og 2 kopier af den side med sidste indrejse stempel
5 pasfoto (4 hvis du har visum/tilladelse fra det Tyrkiske Konsulat i Danmark)
1 stk. mappe (SKAL købes ved politistationen).
Der skal udfyldes 2 ansøgningsblanketter (helst maskinskrift ellers blokbogstaver).
1 kopi af din tyrkiske bankbog. Du skal kunne fremvise et indestående til politiet der svarer til ½ års (1200 Euro) eller 1 års ophold (2400 Euro).

>> UDSKRIV <<


ejendomme tyrkiet til salg bolig boliger antalya villa til salg ejendomme i tyrkiet lejlighed lejligheder ejendom tyrkiet ejendomme tyrkiet til salg bolig boliger tyrkiet ejendomme villa grund erhverv til salg ejendomme i tyrkiet villa i tyrkiet ejendomme tyrkiet til salg bolig boliger antalya villa til salg ejendomme i tyrkiet lejlighed lejligheder ejendom tyrkiet ejendomme tyrkiet til salg bolig boliger tyrkiet ejendomme villa grund erhverv til salg ejendomme i tyrkiet villa i tyrkiet ejendomme tyrkiet til salg bolig boliger antalya villa til salg ejendomme i tyrkiet lejlighed lejligheder ejendom tyrkiet ejendomme tyrkiet til salg bolig boliger tyrkiet ejendomme villa grund erhverv til salg ejendomme i tyrkiet villa i tyrkiet ejendomme tyrkiet til salg bolig boliger antalya villa til salg ejendomme i tyrkiet lejlighed lejligheder ejendom tyrkiet ejendomme tyrkiet til salg bolig boliger tyrkiet ejendomme villa grund erhverv til salg ejendomme i tyrkiet villa i tyrkiet